11 december 2014

10 december 2014 – Tijdens de INN010 netwetwerkbijeenkomst in De Vertrekhal overhandigde Luuk Prevaes, programmadirecteur Stadshavens Rotterdam het derde nummer van INN010 bij wijze van welkom aan Ron Vas Diaz van ITanks, de nieuwe partner van INN010. Na gebiedsontwikkeling en aandacht voor maritiem & transport is het hoofdthema van dit derde nummer van INN010 medical & food.

Een niet geheel toevallige keuze, want Rotterdam profileert zich naast Clean Tech ook sterk met Medical & Food. En Stadshavens Rotterdam is dan weer het innovation district waar initiatieven kunnen landen. Zo is:

  • De incubator van het Erasmus Medisch Centrum gevestigd in de Rotterdam Science Tower aan het Marconiplein;
  • Rotterdam onderdeel van Medical Delta; deze telt 300 life sciences bedrijven en 14.000 life sciences & medisch technologische studenten;
  • Het grootste universitair Medisch centrum van NL gevestigd in Rotterdam;
  • Rotterdam koploper als het om stadslandbouw gaat, een aantal van deze initiatieven zijn tijdelijk gehuisvest in M4H;
  • En… is Rotterdam een sterke lobby gestart om NL te vertegenwoordigen bij de World Expo 2015 in Milaan met het thema food. Wat ons betreft de opmaat naar het faciliteren van de World Expo 2025 in Stadshavens Rotterdam!

Daarom zijn het delen van kennis, samen innoveren, onverwachte cross-overs tot stand brengen van essentieel belang om onze ambities in deze wereldstad/wereldhaven te realiseren. INN010 is daarvoor het platform. INN010 is naast een magazine ook een podium voor lezingen en discussies, met de bedoeling cross-overs te leggen tussen de verschillende sectoren in Rotterdam en omgeving. Participatie van Stadshavens Rotterdam in INN010 biedt ons de mogelijkheid om alle duurzame ontwikkelingen in het stadshavensgebied te etaleren, teneinde de gebiedsontwikkeling in al haar facetten ook bottum-up te stimuleren.

 

Meer