20 april 2015

Op donderdag 23 april wordt tussen 15.00 en 17.00 uur het waterloopkundig laboratorium in Innovation Dock geopend door Wijnand van den Brink, directeur Instituut voor de Gebouwde Omgeving van Hogeschool Rotterdam, en Bert Hooijer, directeur RDM CoE. 

Het bassin meet twintig bij tien meter, is een meter diep en kan tot 70 cm gevuld worden. Het vullen van het bassin gaat met behulp van twee pompen, die het vullen met 35 liter per seconde. Dat betekent dat het waterniveau iedere minuut met een centimeter stijgt. Zowel voor- als achterin het bassin is Doorniks breuksteen geplaatst voor breking van de golven. Met het golfschotsysteem kunnen golven worden gecreëerd tot ca. 15 cm bij 50-70 cm waterstand.

Het waterlab wordt gebruikt door technische opleidingen van Hogeschool Rotterdam, zoals Civiele Techniek en Scheepsbouwkunde, maar kan ook gebruikt worden door bedrijven. Wilt u bij de opening aanwezig zijn of meer informatie over het gebruik ervan, neem dan contact op met Tineke Muller via t.h.l.muller@hr.nl

Meer