14 july 2015

Dertig young professionals van zeven Rotterdamse organisaties delen een gezamenlijke droom: een eigen paviljoen op World Expo Rotterdam 2025 voor en door young professionals uit de hele wereld.

Dat bleek op de workout die op 26 juni werd gehouden met Jong Havenvereniging, Rotterdamse Nieuwe, YPR, Rot.Jong, R.K.v.V., Jong Erasmus Trustfonds en YUP’R. De zeven organisaties van young professionals waren te gast op de 17e verdieping van het hoofdkwartier van het Havenbedrijf Rotterdam.

Doel van de workout was om na te denken hoe World Expo Rotterdam 2025 aantrekkelijk gemaakt kan worden voor het bedrijfsleven en (non-gouvernmentele) organisaties. Dat leverde gevarieerde en verrassende ideeën op, zoals een real live monopolie spel, waarbij bedrijven die zich willen committeren een stukje van de stad kunnen kopen. Ook kwam het idee op van een innovatiemuseum voor start ups en een Floating Travel Clinic, een container die direct verscheept kan worden naar een ontwikkelingsland zodra de expo over is, maar tevens als EHBO kliniek kan dienen tijdens World Expo Rotterdam 2025.

Het initiatief om de young professionals bij elkaar te brengen is ontstaan vanuit de samenwerking tussen World Expo Rotterdam 2025 en Rot.Jong. Rot.Jong is een in 2012 opgericht netwerk van young professionals met als doel het wonen en werken in Rotterdam aantrekkelijker te maken voor hoger opgeleide jongeren. Al snel ontstond het idee om de samenwerking breder te trekken en zo veel mogelijk young professional organisaties in Rotterdam te verenigen onder de noemer “Young Professionals Rotterdam United” (YPRU). Inmiddels hebben de jongeren de handen ineen geslagen en gaan zij verder werken aan het bid voor World Expo Rotterdam 2025.

Meer