5 june 2014

Ik ben trots op Rotterdam en alle innovatieve projecten en trajecten die plaatsvinden in onze wereldhaven. De laatste jaren hebben we als haven en industriegebied veel stappen gezet. De Tweede Maasvlakte geeft ons als wereldhaven letterlijk en figuurlijk meer ruimte. De havenactiviteiten en overslag van goederen verplaatsen zich door schaalvergroting meer buiten het zichtveld van de stad. We moeten er wel voor waken dat we elkaar niet uit het oog verliezen. Haven en stad hebben elkaar nodig.

De expansie moeten we vasthouden. Educatie speelt daarin een toonaangevende rol. Daarin participeert de Broekman Group met overgave en overtuiging. Veel jongeren hebben onvoldoende weet van al het bijzondere werk dat in het havengebied wordt geboden. Wij zijn een logistiek bedrijf dat wereldwijd actief is. Alles wat vervoerd moet worden, krijgen wij via land en water op de gewenste bestemming. Om veilig op de plaats van bestemming te komen, is veel specialistische kennis en innovatie nodig.

We hebben onze logistieke dienstverlening opgesplitst in verschillende divisies. Automotive vormt de logistieke schakel waar veel auto’s van overzee Europa binnenkomen. Shipping fungeert als agent in Nederland en België voor een aantal grote rederijen. Logistics is de plek waar alle vormen van transport (weg, spoor, water, lucht) samenkomen. Met betrekking tot de lading die in containers zit, verzorgen wij de opslag in loodsen en maken de producten klantspecifiek voor de Europese markt. Special Products vormt de logistieke draaischijf voor de staalindustrie in Europa. Daarbinnen valt ook projectlading: het vervoer van zware objecten zoals motoren of generatoren van 200 tot 600 ton.

Door de groei is de haven op alle functieniveaus op zoek naar personeel. We zien dat onderwijs- en kennisinstellingen gelukkig weer aansluiten. De STC-Group bijvoorbeeld heeft fors meer leerlingen aangetrokken. Ook hogescholen en universiteiten investeren. Op het gebied van logistiek, innovatie en duurzaamheid is Rotterdam op de goede weg. Niet voor niets zijn we uitgeroepen tot een van de Smart Cities wereldwijd. Daarvan getuigen de verhalen in dit tweede nummer van INN010.

Raymond Riemen
CEO van de Broekman Group en Havenman van het jaar

Meer